tirsdag 19. april 2011

Konsert, ordinasjon, bispeinnvielse, jubileumsfest og mer....

Så kom festuken! Det var så mye som skjedde at jeg ikke har klart å få satt meg ned og skrevet det ned på bloggen min før nå, nesten tre uker senere. ELCT (den evangelisk lutherske kirke i Thailand) startet kjøret først med årets generalforsamling mandag-onsdag. Onsdag etter lunch var det så partnermøte mellom kirken og de 7 samarbeidskirkene fra Norge, Finland, Hong Kong, Singapore, Japan (av forståelige grunner ikke representert denne gangen) og Australia. Deretter inviterte vi til konsert i Immanuel. Vi spilte mye av det samme repertoaret som uken før, men nå måtte vi klare oss uten de dyktige strykerne fra Bangkok Patana School. Det kom faktisk ganske mange folk for å høre på, blant annet alle gjestene som hadde kommet fra Norge for anledningen, inkludert NMS sin nye generalsekretær, Jeffrey Huseby. Ser ut til at publikum er fornøyd med det de hører. Også noen yngre fikk være med på noen fiolinstykker, og selvfølgelig Hallelujakoret. Ja, vi framførte virkelig Halleluja denne dagen også, selv uten en eneste altstemme. Selv om mye var langt fra perfekt, var det likevel fint å høre at flere ble beveget så tårene rant. Rett etter konserten fortsatte programmet umiddelbart med grillkveld hjemme hos familien Mydland. Stakkars prost David Gjerp måtte i tillegg ha en svær øvelse til bispeinnvielsen i soi 50 før han fikk seg grillmat. Atle Roger hadde pyntet hagen så flott, og det ble en fin kveld med avskjed for to misjonærfamilier, Familien Sørheim og Heggernes, som skulle flytte tilbake til Norge dagen etter. Voluntører og Hald-studenter var også invitert så vi var en riktig stor forsamling. Vi var så heldige å få Astrid og Magnus, som har vært voluntører i Mukdahan i ni måneder på besøk noen dager. Kjekt å endelig få treffes. Astrid bodde her for 12 år siden og var da venninne med Kari. Mye har skjedd siden den gangen.

Så var det torsdag, og dagen for den store ordinasjonsgudstjenesten. 5 prester skulle ordineres, blant annet vår egen prest i Immanuel, Chanda Saiyotha. Jeg hadde ansvaret for musikken, og hadde selvfølgelig lyst til å gjøre det best mulig denne dagen. Det endte opp med at vi hadde både band, orkester og kor, og veldig variert musikk. På bildet over ser dere en god del av gjengen som bidro med musikken. Endelig fikk vi også til et skikkelig kor til Halleluja. Det var en god blanding av prestestudenter (som jeg hadde øvd med i flere måneder uten at vi helt hadde klart å få det helt i boks), misjonærer, Haldstudenter og barna fra Immanuel. Dag ville ha meg til å spille pauker og trompetstemmene på et elektrisk piano. Dirigeringen kunne han gjøre, men hva da med bass-stemmen og celloene? Igjen fikk vi ikke mulighet til å øve en eneste gang sammen alle, men det gikk bra, og ble like flott som vi hadde håpet.



I midten på dette bildet ser dere Haldstudentene. De har gjort en flott jobb de seks månedene de har vært her. Tusen takk for innsatsen!


Her ser dere de nyordinerte prestene sammen med noen av de offisielle gjestene.


Immanuel var selvfølgelig godt representert. Mange ville ta bilde sammen med presten vår. Helt til høyre ser dere Bunma som også ble ordinert denne dagen. Han er far til presten vår, så det ble en stor dag for den familien.


På kvelden var det fest med takk til avgående biskop Visanukorn.


Søstrene Å og Æm framfører en thaidans. Noen kjenner kanskje Å fra Norge i fjor da hun gikk på Hald. Hun var en av de mest involverte i festuken med diverse lovsangsdanser.


Ellers så var det på denne festen Ondjan som ledet musikken. Men også her endte det med at Ton og jeg ble spurt om å være med og spille i Isaanbandet.


Her er komiteen som hadde ansvaret for festen. Legg merke til damen i svart. Hun heter Lilja, er finsk misjonær og er doktor i liturgisk drama. Det er virkelig bein i nesa til den damen og hun får til det hun går inn for. Hun stod vel som en slags produksjonssjef for det meste som skjedde denne uka.


Fredag morgen var det så bispeinnvielse. Rektor på presteskolen Banjob Kusawadee var blitt valgt til biskop på generalforsamlingen tidligere i uka. På denne gudstjenesten var det thaimusikkorkester.


Samme dag kl. 17.30 var det en treplantingseremoni. Tror alle partnerne ble representert med et tre hver. Her er NMS-treet.


Så var det jubileumsfest. Litt merkelig jubileum synes jeg, 35 år siden de første misjonærene som var fra NMS kom og startet arbeidet som nå har blitt til ELCT. Synes jeg hørte det var ca. 350 gjester på festen. Alle menighetene var invitert, + spesielle gjester.


Festen startet med et stort opptog av alle danserne (det skulle være thaidans fra alle delene av landet). Ton og meg som skulle opptre på fiolin/piano fikk også være med i innmarsjen. Har vel aldri fått så mye skryt for bunaden min som denne dagen. Og så var det så mange som ville ta bilde sammen med meg.


Å hadde øvd inn en litt mer moderne dans med danserne fra menighetene i Bangkok. Det var flott å se på.


Pae og Man opptrådte også med thaimusikk.


I tillegg til de kunstneriske innslagene var det også divers hilsninger og taler samt en powerpoint-presentasjon av ELCT sin 35 år gamle historie. Kvelden var lang, men det gjorde ikke noe for hele tiden var det servering av diverse retter med mat. Da kvelden var over kunne jeg puste lettet ut, og se fram til noen roligere dager. Dag og gjestene fra Norge derimot, måtte stå opp grytidlig neste morgen for å rekke flyet til Laos.


Der fikk de se på noen av de prosjektene NMS er med og støtter. Her er en landsby som har fått vann!


Tror de også fikk se litt turistaktige ting. Nede i en grotte fant de denne plassen. Virker som en perfekt plass for prester på tur til å ta bilde.

Ingen kommentarer: