onsdag 5. desember 2007

Kongen i Thailand fyller 80 år i dag!


I dag, 5.desember, fyller kongen i Thailand 80 år, og det har vært kjempestor feiring her i landet. Egentlig har feiringen bare fortsatt fra i fjor da det ble markert at kongen hadde sittet på tronen i 60 år, utrolig lenge egentlig. I hele fjor ble befolkningen bedt om å ha på seg gule skjorter hver mandag for å vise respekt for kongen. Siden dette året også innebar en stor markering for kongen fortsatte tradisjonen, og har utartet seg mer og mer jo nærmere bursdagen hans vi har kommet. Mange går i gule skjorter hver dag.
I tillegg til de gule skjortene ser vi også store plakater/bilder av kongen over alt, og det blir spilt kongesanger over høytaleranlegg, radio, TV og andre plasser det går an. Det er spesielt en sang som har gått igjen de siste månedene: "The Father of the Land". Denne, Kongesangen og en komposisjon som kongen selv har skrevet fikk vi vært med og spilt i går på Bangkok Patana School. Der som alle andre plasser ble kongens jubileum markert med en stor samling for alle vel 2000 elevene, lærere, foreldre og andre inviterte gjester.





Selv om det var fridag i dag hadde jeg en liten gruppetime på fiolin i formiddag. Trodde hele byen skulle ut å feire, men elevene mine hadde ingen planer om det. De var så søte i gule kjær at jeg måtte ta et bilde av dem:


Legg merke til den rosa skjorten. Kari sa nemlig til meg i dag: "Har du lagt merke til at nå går flere og flere folk i rosa? Det begynte de med etter at kongen hadde på seg rosa da han kom ut fra sykehuset for en stund siden." Knut kunne fortelle meg at mandagen går en i gult, og tirsdagen er rosa.
Er visst mye jeg ikke har fått med meg. Må også innrømme at vi bare fulgte folkefesten gjennom TV i dag. Må ha vært ganske trangt om plassen i parken rett ved Grand Palace i dag. Folk kom fra hele landet for å hylle kongen, og med Bangkoks mange millioner folk i tillegg... Det har nok hjulpet litt at det har vært arrangement der mange dager allerede. For eksempel 3. desember hadde blandt annet alle de kristne et eget hjørne der mange samlet seg for å vise respekt for deres kjære konge, for alle elsker kongen sin utrolig høyt, og det er ikke rart, for han har bidratt til å samle landet og har gjort veldig mye godt for hele befolkningen. Så: Lenge leve kongen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow... Gult!!!!


gult er kult!