fredag 23. mai 2008

NMS og Myanmar (Burma)

Solveig har bedt meg skrive noe om NMS og Myanmar (Burma) på bloggen hennes.

Noen lurer kanskje på hva NMS gjør i forhold til katastrofen i Myanmar(Burma). Vi har valgt å ligge svært lavt i forhold til informasjon om vårt engasjement der, både med tanke på sikkerheten til vårt eget personell som har vært i landet i en uke nå, og i forhold til de kirkene og de personene vi samarbeider med i landet. Det gjøres en stor innsats fra lokal befolkningen selv for å hjelpe sine egne. Det er nok av mat, myggnettinger o.l på markedet i Rangoon, men det er store vanskeligheter med å få dette ut til de som trenger det mest.

Jeg reiser om noen timer til et møte med andre lutherske kirkeledere og misjonsorganisasjoner som jobber i Mekong-området, og der vil vi snakke om hva vi evt. kan gjøre sammen i denne situasjonen.

Hilsen Dag

PS. En del er kanskje noe forvirret over navnebruken her, de aller fleste land, organisasjoner og FN bruker "Myanmar" mens noe fremdeles bruker "Burma". I en del sammenhenger har en gått på komromisset Myanmar (Burma). Det er sterke følelser i begge leire her. En av de bedre artiklene om bakgrunnen for navnet på dette landet finner dere her

Ingen kommentarer: