søndag 17. januar 2010

Årets økumeniske leir for presteskolen


Så var det januar, og tid for årets økumeniske leir.
Omtrent 100 sisteårs-studenter fra ca. 8 forskjellige presteskoler her i landet er denne helgen samlet til samtaler, spørsmål og svar, foredrag, gudstjenester og annet fellesskap på et flott område som katolikkene eier en times kjøretur vest for Bangkok.
Vi (LST) hadde ansvar for både åpningsgudstjenesten og kveldsbønn i Taizestil første dagen, så derfor var både Susanna, Dag og jeg med og hjalp til. Det var også damen på bildet under. Hun heter Lilja, er finsk misjonær og doktor i dramatisk liturgikk. Hun planla og organiserte åpningsgudstjenesten. Hun prøvde å sende Dag opp for å holde prekenen på thai på sparket da han som egentlig skulle tale hadde kjørt seg bort. Heldigvis trødde doktor Banjob, som er rektor på presteskolen til, så Dag slapp! Ellers så satset vi på thaimusikk gjennom hele gudstjenesten. Tror ikke det er så mange av de andre skolene som er vant til det.

Her ser dere doktorene våre, Banjob og Lilja.


Vi hadde fått hatt et par øvelser og øvd inn alle Taize-sangene firstemt. Ekstra fint ble det i år med fiolinspill til også.
Nå er jeg blitt så vant til å ha Susanna her. Hun stiller alltid opp og spiller fiolin når det trengs, og hun har jo også vært til god hjelp i musikkskolen i Immanuel. Men i april reiser hun tilbake til Finland. Håper hun kommer raskt tilbake.


Her er studentene våre som var med + noen lærere og misjonærer.

Ingen kommentarer: