onsdag 20. juni 2012

Namphueng

 Se på denne glade og stolte jenta (til venstre). Dette er Namphueng på avslutningsfesten på Hald Internasjonale Senter for en uke siden. Hun er nå ferdig på "Connect"- studium i tverrkulturell forståelse, NMS sitt ettårige utvekslingsprogram.
Namphueng har vokst opp like ved Lovsangshjemmet. Hun var en av de første barna som kom på ettermiddagsaktivitene der etter at vi startet opp i år 2000. Hun har vært med på thaidans, thaimusikk, fiolin, sunget Messias, engelsk, idrett, leirer, julefester, og ellers det meste av det som har skjedd.

I 2002 ble hun tatt ut i gruppen på 10 som fikk reise til Norge på turne og framføre thaimusikk og dans.

Ganske tidlig ble hun også aktivt med i menighetsaktiviteter og gudstjenester i Immanuel kirke, og 1. påskedag 2003 ble hun døpt sammen med to yngre søstre og moren.

 På Hald har Namphueng blitt kjent med mennesker og kulturer fra mange forskjellige land.

 Hun har selvfølgelig også fått anledning til å fortelle om sitt eget land, om Immanuel kirke og Lovsangshjemmet, lage thaimat, danse thaidans osv.
 6 måneders praksis hadde hun blant annet sammen med denne jenta fra Laos i IMI-kirken i Stavanger.
 Thai/Laos-treff i Tønsberg
 Hun har fått anledning til å få nye gode venner fra andre verdensdeler.
 Og hun fikk besøke mine foreldre i Vats i påsken. Tur ut i naturen hører med!
 Namphueng har vært så heldig at hun kjente en god del folk i Norge før hun kom dit. Tusen takk til både Ellen Sofie, Jeed og flere andre som har åpnet opp hjemmene sine og vist henne omsorg og kjærlighet mens hun har vært der.
På avslutningen på Hald ledet Namphueng like så godt seremonien sammen med en norsk gutt. Hun opptrådte også på fiolin. Tror hun må ha hatt et flott år der hun har fått utviklet seg og utfoldet seg på mange områder. Hun skal ennå være i Norge nå i sommerferien, så jeg får nok truffet henne der. 

    Asia Queen i 17.mai-toget i Mandal.



Vær gjerne med å be for Namphueng og livet hennes videre. Ikke alltid så lett å komme hjem til virkeligheten her i Thailand. Her er det veldig lett å bli tråkket ned. De unge skal være ydmyke og lyde de eldre, og blir fort oppfattet som en trussel dersom de tar initiativ. Det ligger veldig innprentet i hele kulturen her.

2 kommentarer:

Ellen Sofie Hetta sa...

SÅ UTROLIG flott blogginnlegg om vår nydelige Nam Phueng:) Hun ble veldig glad for at du ville skrive om henne, og har spurt meg: "Har du lest Solveig sitt blogginnlegg om meg? Hun vet sååå mye om meg, tenk så godt hun kjenner meg og har bilder fra hele livet mitt!!!"

Anonym sa...

takk for så flott blogginnlegg.dette blir misj.nytt på neste foreningsmøt i sept.noen av oss var på gen.fors.i skien da dere hadde med disse danserene.veldig bra.
gud velsigne dere alle!!!
håper dere har hatt en god ferie,kanskje fått litt nedkjøling...
misjonsvenn