søndag 23. mars 2008

GOD PÅSKE !


Varme påskehilsener til alle våre blogglesere fra oss her i Bangkok.
Her er ingen påskeferie. Kari, Knut og Ola var til og med på skolen langfredag. Her er heller ingen påskeliljer eller påskesnop og påskepynt i butikkene. Varmetiden har tydeligvis satt inn med godt over 30 grader i skyggen hver dag. Det er da jeg pleier å begynne å lengte etter Norge. Tenker på hvor deilig det er når vi på våren begynner å kjenne at solen begynner å varme såvidt, de første vårblomstene som spretter opp, og andre påsketradisjoner som familiepåskekor osv.
Men dette året har det vært så travelt at jeg nesten ikke har hatt tid til å tenke på alt dette. Orket nesten ikke å tenke på å prøve å pynte til påske her hjemme heller, da Dag plutselig kom hjem på torsdag med påskesjokolade og påskeegg fulle av norsk smågodt til ungene. Det var fra familien Vidnes som var misjonærer her i Thailand fram til forrige sommer. Tusen takk! Det var det som skulle til for å få lyst å lage litt påskestemning hjemme. Samme kveld etter at resten av familien var i seng satte jeg i gang å rydde stua og finne fram påskepynten vår.
I dag har det vært 1. påskedag. Ola var spent, våknet tidlig og fant påskeegget sitt fullt med snop. Etter hvert var Kari, Knut+ to kamerater som overnattet også igang med letingen. Vi fikk tid til en felles frokost før de fleste av oss måtte skynde oss til kirken.


I Immanuel hadde vi strykeorkester til salmene, ganske bra med folk, litt thaidans, preken ved presten vår, Adjan Ant, nattverd, og etterpå lunch-buffet. Hver familie hadde med seg en matrett hver. Etter dette var vi ganske så slitne og kom oss hjemover, mens resten av menigheten fortsatte med fellesfeiring i hovedkirken i soi 50, utdeling av egg, sjokolade og informasjon om påsken på skytrainstasjonen i nærheten. Deretter sportsaktiviteter, og da jeg ringte presten ca. kl. 19 var de enda ikke kommet hjem, for da holdt de på å øve på sanger til en konfirmasjonsleir som snart skal være.
Her er noen bilder fra gudstjenesten:









2 kommentarer:

Anonym sa...

God påske!!! Takk for påskehilsen fra varme strøk. Her laver snøen ned!! Påskeliljer som sto i blomst brekker ned av snøtyngden! Men budskapet i kirken i dag var det samme gode. Jesus lever!! Han er Veien, Sannheten og Livet. Vi kan få være trygge i Hans velsignede varetekt- om vi er i tropevarme eller snøvær!! Takk og lov!!Godhilsen Kari på Vats.

Anonym sa...

Hei Solveig

Kjempekjekt å lese om dere på nettet. Jeg er så stolt av deg !

Hilsen
Marianne fra Godalsveien