søndag 22. mai 2011

Minnesamling et år etter...


19. mai ettermiddag/kveld samlet det seg mange, mange tusen mennesker (se bildet over) i Rachaprasong-krysset for å markere at det var et år siden militæret/regjeringen hardt og brutalt slo ned den to måneders lange folkeprotesten mot en urettferdig og diktatorlignende maktelite.

De 92 drepte (de aller fleste rødskjorter) og nesten 2000 skadde ble minnet gjennom religiøse ritualer, taler og lystenning.

Som vanlig tok Dag og jeg oss en tur oppom for å få med oss hva som skjedde. Det får vi ikke med oss ved å lese de engelske avisene i hvert fall. Jeg ble veldig skuffet, men egentlig ikke overrasket over Bangkok Post sin nettside dagen etter. De hadde en artikkel om saken, og det som ble trukket fram der var hvor mye handelstanden i det aktuelle området tapte ved at rødskjortene okkuperte området igjen. Ingenting ble nevnt om hva som faktisk skjedde eller ble sagt i løpet av ettermiddagen/kvelden. Rødskortene blir det konsekvent snakket negativt og nedlatende om. Det vises ingen respek. Hva med alle de drepte og skadde, eller det faktum at ingen av mordene er oppklart, ingen har måttet stå til ansvar for det som skjedde? Det ser visst ikke massemediene her i landet noe vits ved å nevne eller stille spørsmål ved.

2 kommentarer:

Ida E sa...

De er vel redde for dårlig reklame. Forferdelig at det ikke har blitt noe etterspill for de ansvarlige.

Solveig Meling Johannessen sa...

Nå er det valgkamp. Skal være valg 3. juli. Spent på resultatet.