fredag 12. april 2013

Orkester-leir

6.-9. april var det tid for årets fiolinleir. Dette var tredje gangen vi arrangerte øvelsesleir i Thai-sommerferien. Vi leide samme hus som før, og flere av de eldste har vært med alle gangene. Men for meg var det en helt ny opplevelse. Første året var jeg den eneste voksne personen. Jeg var den eneste som kunne kjøre bil så jeg måtte kjøre hver gang vi trengte noe på butikken til matlaging el. Dersom noen ville til svømmebassenget eller stranden, måtte jeg være med for å passe på at ingen druknet. All øving hadde jeg selvfølgelig også ansvar for, og jeg måtte også trø til som nattevakt når de unge fant ut at de heller ville være oppe enn å sove kl.02 på natten. Å være streng og ha bra disiplin har aldri vært min sterkeste side. Vi hadde det veldig kjekt, men jeg ble utrolig sliten og verket i skuldrene etter all øvingen. I fjor sørget jeg for å ha med flere voksne, så en del ting ble bedre, men jeg endte opp med å ligge i stua og fikk lite søvn. Litt dårlig stemning og mangel på disiplin strevde jeg også fremdeles med.
Før avreise: Noen litt nervøse mødre, og ellers veldig spente deltakere. Muek (aktivitetsleder i HOP var med de første dagene som sjåfør og kokk)
Så til dette årets leir: Følte nesten det var som å være i himmelen. Alle var utrolig positive hele tiden. Matlaging og oppvask ble oppfattet som en spennende aktivitet de så fram til. Alle smilte. De konsentrerte seg maksimalt under øvelsene og det virket som de virkelig ville lære noe. Her kommer noen glimt fra leiren:
Mens Muek og Ton handlet inn og lagde første måltidet, var vi mange som benyttet anledningen til å ta et bad i svømmebassenget. Huset vi leide lå nemlig inne i et slags inngjerdet byggefelt med felles basseng.
Etter en deilig middag, hadde vi en to-timers god orkesterøvelse. Vi skulle nemlig spille på gudstjenesten i sjømannskirken morgenen etter. Ton har helt tatt over som dirigent, og det er så flott å se hvordan de unge sitter som noen lys under hans ledelse. Det har blitt så bra stemning under øvelsene. Alle sitter fint, er positive og konsentrerer seg veldig bra. Virker som de ser veldig opp til ham. Han er streng, men også morsom.
Også i kirken var jeg stolt over orkesteret vårt, både når det gjaldt innsatsen på spillingen og oppførselen generelt.



Kjekt å treffe Chiraporn igjen. Hun studerte på LST (den gang LITE) sammen med Muek, og jobber nå for sjømannskirken i Pattaya. Det er jo ganske mange nordmenn som er gift med Thaier. Kanskje er de med i kirken, men uten å forstå noe særlig. Dette gjelder også barna. Siden de bor i Thailand er det mange av dem som ikke kan snakke norsk. Kirken imponerer med mange positive tiltak.



Så var det tilbake til huset. Her er det planleggingsmøte for lunsj/middagsmenyer. Alle de forskjellige stemmene i orkesteret hadde ansvaret for å lage mat til hvert sitt måltid. Og det var 2-3 retter hver gang.
Her er første fiolinene i full sving med matlagingen.
Og så andre fiolinene.
Ton hadde også musikkteori-undervisning to ganger i løpet av leiren.
Vi hadde mest orkesterøvinger, men alle fikk også litt individuell undervisning. På bildet over ser dere Lin fra Sør-Korea. Hun var med og hjalp til med undervisningen, og hun lagde også koreansk mat til et måltid.
Alle måltidene spiste vi ute på verandaen. Deilig med luft som var litt friskere, og temperaturen var ikke så forferdelig varm som det var i Bangkok før vi reiste. Siste uken lå det på ca. 40 grader midt på dagen.
Og så leirbilde tatt etter siste øvelse. Da var det bare å spise opp matrestene og gjøre rent huset før hjemreise.

1 kommentar:

Anonym sa...


Så bra at alt gikk godt ! Så har du fått om fiolinleiren også inn på blobben. Du er flink. Så alle bildene på fb også Dere er liksom ikke så langt borte når vi kan følge med på denne måten Lykke til videre!!mor