lørdag 1. februar 2014

Julen 2013

 Julefeiringen som jeg skrev om i forrige blogginnlegg var bare oppvarmingen til alt som skjedde her hos oss i Bangkok julen 2013. Her kommer fortsettelsen: Fredag 20. desember var den store, årlige julefesten for slumområdet rundt Lovsangshjemmet med flere hundre deltakere hvert år. Det var middag, frukt og brus til alle, presanger til barna, loddtrekning, underholdning og deling av julebudskapet. På bildet over ser dere elevene som lærer å spille fiolin/cello på Lovsangshjemmet opptre.
 Tror så og si alle i Immanuel menighet var med og hjalp til.
 Dagen etter var det barnehagene sin tur. Denne gangen ble det laget scene rett utenfor Immanuel Kirke, og mange kom for å være med. Alle klassene i barnehagen hadde opptrinn.

 Morgenen etter barnehagefesten var det søndag, og den travleste dagen av alle med både julegudstjeneste og julefest i Immanuel kirke, samt julekonsert på kvelden. Thaiene elsker å danse, og over ser dere to av gruppene som hadde lovsangsdans på gudstkjenesten (tamburindans og Isaandans).
 Måtte bare ta med dette bildet, det får meg til å felle noen tårer hver gang jeg ser på det.

 Og så var det julekonserten som var det Dag og jeg som hadde ansvaret for. Har desverre ikke så mange gode bilder, men vi har video av det meste, så kanskje noen av dere kan oppleve konserten på video om en stund. Over 50 musikere var med og spilte. Først hadde vi en avdelig med strykeorkesteret som Ton dirigerer. Så fikk juniororkester være med, og etter hvert også de yngste. Andre del av konserten vekslet mellom band med sang, skriftlesning, NMS-kvintett, kor, og kammerorkesteret. Vi avsluttet med noen satser fra Messias og John Rutter sitt arrangement av velsignelsen.
Her spiller kammerorkesteret

Ton hadde med seg noen venner fra Mahidol Universitet som var med og spilte og sang.




Jeg fikk disse nydelige blomstene

 Det tok jo litt tid å rydde opp etter konserten, men da Dag og jeg kom hjem seint på kvelden hadde Kari og Knut som var kommet hjem på juleferie, rukket å få opp plastikkjuletreet vårt og var i god gang med pyntingen. Det kom godt med for vi hadde ikke hatt tid til å tenke på jul i hjemmet vårt i det hele tatt. Heldigvis var det en dag igjen før julaften og vi fikk kjøpt inn og forberedt julematen, laget pepperkakehus og pyntet stua.
 Så da ble det julaften hos oss også, en ungdommelig forsamling på 19 personer. Knut hadde invitert norske wakeboard-venner som var her i Thailand for å trene (og et par andre venner). Ellers var det Hald-studenter, en tysk voluntør og en barndomsvenninne av Kari som var sammen med oss. Det ble en fin julaften, synes jeg!

 Etter julaften var tiden kommet til å nyte julefreden og slappe av, men da det ble nyttårsaften fikk vi lyst til å bli litt sosiale igjen, fikk tak i noen som ville komme på besøk på noen timers varsel, og hadde en kjekk kveld. Nå er vi langt inne i et nytt år, Kari og Knut har reist tilbake til studiene sine i Trondheim og London, og arbeid og skole er godt igang her også, men det får dere høre mer om i neste blogginnlegg.
Ønsker dere et godt år 2014!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud velsigne land og folk,valg og alt som skjer....
og takk for at dere står så trofast i tjenesten.Må dere få kjenne Guds nærvær i hverdagen!
Flotte billeder og veldig god informasjon!
Julerepotasjen er ubeskrivelig,det skjer mye flott her hjemme ved juletider også,men hva dere får til er imponerende!!
fortsatt lykke til!