fredag 1. mai 2015

Et av årets virkelige høydepunkter, orkester-leir!

Ved ankomst Pranburi
Gruppebilde ved ankomst
Dette året hadde vi store planer. Årets øvelses-leir skulle skulle bli flott. I forhold til tidligere ønsket vi å utvide  leiren til 5 netter, og så ville vi ta med oss junior-orkesteret på den første delen av leiren. Men noen uker før vi skulle reise hadde vi hverken budsjett eller en plass å reise til, så det så skummelt ut. Men så, bare en uke før vi skulle reise, fikk vi en ganske stor pengegave til musikkskolen. I Pranburi hvor en del av oss har vært på leir før, var det ledig noen av de aktuelle dagene. Plassen var egentlig alt for dyr for oss, så det var egentlig ganske greit at det ikke var ledig der første dagen. Så tok vi heller en ekstra-øvelse i Immanuelkirken den dagen i stedet.
På vei ned til havet
Fiw og Best
Det har vært fryktelig varmt i Bangkok den siste tiden, så noe vi gledet oss ekstra til var å komme ned til havet. Leirstedet ligger bare et par hundre meter fra sjøkanten! Ved første anledning skyndte vi oss ned til havet. Men hvor var det blitt av stranden? Siden sist jeg var der, hadde de bygget opp en lang strand-promenade ved hjelp av store steiner og sement. Vi måtte gå 2 kilometer for å komme til stranden. Det ble litt i meste laget, så dagen etterpå tok vi heller bilen til en enda finere strand som lå 6km vekke. Før dette var det øvelse i badetøy.
Det er ikke hver dag vi øver i badetøy!
Egentlig var det ikke vanskelig å finne på program for leiren. Det meste dreide seg om øving. Litt musikk-teori ble det også, men litt leker innimellom ble det også tid til. Dirigenten vår, Ton, ledet og organiserte det meste. alle var veldig positive og gjorde en god innsats, og det virket som alle koste seg.



Her ser dere alle deltakerne på leiren samlet til orkester-øvelse.
Lek og moro




Sprite ved sjøkanten




Alle leirdeltakerne samlet til felles-bilde

For meg var det ekstra kjekt å se at Sprite, som nettopp har flyttet tilbake etter 5 måneder i fosterfamilie, klarte å lære seg alle orkesterstykkene i løpet av leiren, så hun kunne føle at hun var med på noe hun mestret, og at hun var en del av orkesteret.
Jeg hadde trodd at vi også skulle ha øvelser med A-orkesteret på første del av leiren siden de har noen skikkelig vanskelige stykker de må klare å spille før konserten 31. mai, men Ton konsentrerte seg fullt og helt om B-orkesteret disse dagene. De store og flinke orkesterdeltakerne fra A-orkesteret fungerte som støttespillere og hjelpelærere. Så når alle dermed var med og spille sammen ble det et riktig stort og flott orkester med ganske så god klang. Litt kjedelig må det nok ha vært, for de små leser ikke så godt noter ennå, så det tar ganske lang tid å øve inn noe nytt, men ingen klaget.
Første kveld i Kanchanaburi på nuddel-restaurant

Men så ble det kanskje ekstra kjekt da B-orkesteret reiste hjem, og A-orkesteret kunne dra videre til Kanchanaburi for siste del av årets øvelses-leir.
Huset vi bodde i
Det ble en ganske lang biltur. Plassen vi skulle bo på var en barne-landsby som lå en halv times kjøretur inn i skogen fra Kanchanaburi by. Ingen av oss hadde vært der før, så vi var litt usikre på veien. Vi visste at det ikke var air-condition, og at vi antagelig måtte øve ute under et halvtak, så vi var litt skeptiske til hele plassen. Men tilbudet vi hadde fått gjennom en støttespiller på Facebook-siden til musikkskolen var veldig bra (billig), så det var for gale å ikke prøve det ut. Vi ble ikke mindre skeptiske da vi kom frem (etter at det var blitt mørkt allerede), og ingen så ut til å vite noe om at vi skulle komme. Rommene var ikke klargjort, og de hadde ikke forberedt mat til oss. Men heldigvis var det i hvert fall ledig, så vi kunne bo der. Sammen med et par barn derfra fikk vi rommene i en noenlunde bra stand, og vi fikk tips om en nuddel-restaurant bare noen kilometer vekke. Der var også en Seven/Eleven butikk, så vi fikk tak i det vi trengte for natten.
Hunden på bildet så ut som å ha i oppgave å se til at vi var trygge.
Vet ikke hva som skjedde, men noen må ha snakket sammen, for etter en litt dum start, ble resten av oppholdet veldig positivt. Det virket som de gjorde alt de kunne for at vi skulle ha det bra. Dag nummer 2 fikk vi servert både frokost, lunch og middag, samt snacks og frukt innimellom, og maten smakte kjempegodt. Vi fikk også øvd masse, så og si hele dagen. At det ikke var air-condition var ikke noe problem siden det faktisk var mye kjøligere der enn i Bangkok. Det at det regnet en del, hjalp nok også til å få ned temperaturen. Huset vi bodde i lå rett ved elven, litt utenfor området der alle barna holdt til. Det var laget med tanke på voluntører som kom for å jobbe i barnelandsbyen, og var laget i gammel Thai-stil. Det gikk an å bade i elven rett nedenfor der vi bodde noe som ble mer og mer populært. Siste dagen ville de fleste ikke reise hjem, men heller bli lenger. Alle likte seg kjempegodt og var enige om at hit vil vi komme igjen neste år. Dersom vi får like godt tilbud igjen, er jeg veldig gjerne med på den tanken!
Tredje dagen skulle vi reise hjem, men fikk tid til en god øvelse først, samt en liten konsert for barna som bodde der, og selvfølgelig bading i elva. Noen av barna der lærer faktisk å spille fiolin, så kanskje vi kan ha et felles-prosjekt sammen en gang? Læreren deres er fan av musikkskolen vår, og startet opp med undervisning for barna på barnehjemmet nettopp for å prøve å gjøre noe liknende det vi driver på med i slummen i Bangkok. Det var også hun som inviterte oss til å komme dit og snakket med folk der så vi fikk et godt tilbud. Under kan dere se noen flere bilder fra leiren.

Kjekt å øve bratsj med så nydelig natur rundt oss.

Fai var ansvarlig for 2. fiolin-øvelsene.

Maten smakte kjempegodt

Cello-øvelse. Fiw hjelper Earn.





1 kommentar:

Anonym sa...

Flott og inspirerende å lese om dere på en 1.mai formiddag.Lykke til videre med øving og spilling og alt det gode og positive som følger med!!!!!Gud velsigne dere:)