fredag 27. februar 2009

Askeonsdag!


Her i kirken i Thailand virker det ofte som det finnes to store kristne høytider, jul og Valentine.
Men de siste årene har det blitt mer og mer besissthet rundt påskehøytiden og tiden før. Finnene har stått i bresjen for utviklingen av askeonsdagsgudstjenesten, en fin innledning til fastetiden. Godt å legge til rette for litt ettertanke og markering av kirkens tider og farger, for det er ingenting i livet her i Thailand ellers som hjelper oss til å se dette. Hverdagen fyker avgårde med skole, jobb, sport, fiolinundervisning osv.
På søndag klarte vi endelig å få til å lage boller med krem hjemme for å markere fastelavensøndag. Det er faktisk så lenge siden sist at ingen av barna våre kunne huske det!



Tilbake til askeonsdagsgudstjenesten: Jeg ble bedt om å spille på arrangementet som var en fellesgudstjeneste for alle de lutherske menighetene i Bangkok. Det var også fire fiolinister med og spilte. Under ser dere dem:

Susanna, min gode musiker-kollega, venn og støttespiller:



Ton:




Nam Phueng og Fa:

Det ble en fin gudstjeneste, og salmespillingen gikk heller ikke så verst selv om vi bare fikk øvd i 15 minutter rett før det begynte.



Tusen takk til Ploy som tok de fleste av bildene

Alle fikk et kors av aske i pannen. En liten hjelp til å huske på hva Jesus gjorde for oss. Håper det kan prege oss i denne fastetiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle gjerne vært der og opplevd den gudstjenesten. Hils alle dine gode medspillere. Gud velsigne dere alle og gi dere mot og styrke til å arbeide videre med alle fiolin-elevene.Godhilsen fra mor på Vats.

Anonym sa...

[url=http://louboutinmart.co.uk]christian louboutin uk[/url] FHA's rapidly increasing market share tells the story. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose Parka[/url] Ipjuyzybg [url=http://www.louboutinoutletuks.co.uk]louboutin uk[/url]
eylcot 472536 [url=http://www.chilliwackbombersoutlet.com]canada goose for men[/url] 982363 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose authentic[/url]