mandag 29. juni 2009

Sommer-konsert 2


Søndag 28. juni var det tid for lørdagsgruppene til å ha konsert. (Fredagsgruppene som Susanna har ansvar for, hadde jo sin sommerkonsert allerede for to uker siden). Egentlig veldig greit å dele opp i to konserter så ble ikke programmet for langt, og heller ikke ble det alt for mye kaos. 17 barn i alderen 6-13 år var klare for å opptre.
Gruppen som øver 16.30-18.00 startet konserten med tre stykker for strykere.

For første gang spilte Bow piano til stykkene, og presten Ant spilte trommesett.

Men her har hun visst hoppet over på fiolin.


Vi hadde også tre celloer i sving. En cellostudent var på besøk en gang og lærte oss litt basic. Hadde vært veldig bra med en cellolærer!


Fint å se når barna viser fram gode sider som å hjelpe hverandre fram.


Å se skikkelig bra konsentrasjon!


Denne jenta fra HOP har blitt med i lørdagsgruppa de siste månedene (og også litt i kirken på søndagene). Fiolinspillingen var nok en stor grunn til at hun har blitt venninne med Nam Fon som har spilt lenge. Merker at det gjør så stor forskjell for barna å komme inn i et godt miljø. Troen på seg selv øker ti hakk, og i går opptrådte disse to jentene med en sang under gudstjenesten. De hadde hørt masse på en CD til Nam Phueng, som er storesøsteren til den nye venninna, og syntes den ene sangen var så fin at de skrev ned hele teksten og ville synge sangen på gudstjenesten.
Å spille i en gruppe i tillegg til enkelttimer gjør også underverker for framgang og entusiasme på fiolinen. Har aldri møtt foreldrene, men tror ikke de er særlig støttende for spillingen, for i går sa hun at hun ikke fikk lov av moren til å ta med seg fiolinen hjem.
Her er noen fler som opptrådte på konserten:

Ser ut som publikum koser seg.



Håper dere blir like glade som meg av å se stoltheten og selvtilliten som denne jenta utstråler.


....og det gode smilet til denne lille piken.




Disse to jentene har nettopp begynt på ungdomskolen


Kanskje litt nervøs? Eller var det kanskje litt lenge å vente?


Endelig var det hennes tur.


Hun har akkurat lært å spille i G-dur, og spilte en menuett av Bach.




Det er tre av barna som gikk i barnehagen forrige semester, (og nå har begynt på skolen), som har fortsatt med spillingen. Disse to, og ei til som dessverre var syk i går. Det er så mange syke for tiden. Håper ikke det er den nye svineinfluensaen.


Kwan er mor til to av barna i lørdagsgruppen. De kommer fra Ruam Prapon menighet, og har vært ivrige etter å lære å spille. Problemet er at de bor litt langt borte så jeg har ikke fått undervist dem individuelt. Men nå har Kwan begynt å jobbe på kontoret til barnehagen i Immanuel, så da kan jeg i hvert fall få undervist henne, så kan hun hjelpe døtrene sine hjemme.





Muk spilte ikke solo denne gangen.


Den eneste gutten som opptrådte.




På slutten av konserten hadde vi to fellessanger. Den siste var en kjent thai barnesang om en elefant. Presten og kona akkompagnerte på ching og thaitrommer. Det var utrolig så publikum våknet da. De ble så begeistret at vi måtte spille en gang til. Tror jeg må få til å ha litt mer ekte thaisanger på programmet i framtiden.


Og så var det premieutdeling til de ivrigste.

Denne jenta vant igjen. Hun har klart å komme på spilletimer 30 ganger i løpet av tre måneder. I tillegg øver hun og har gjort utrolige framskritt. Hun har bare spilt i 13 måneder, men kan allerede 37 stykker fra Suzukibøkene+ en del annet.


Disse fortjente også premie med 26-28 ganger på fiolintime på tre måneder.
Tusen takk til Nam Phueng og Fa som var dagens fotografer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Og jeg og Moonoy var blant publikum! For en flott opplevelse!
Utrolig flinke unger - du gjoer en GOD jobb med dem, Solveig!
God tur til Norge, ha en fin sommer og fjellturer. Kanskje sees vi til neste aar:-)
Klem fra Hilde.