lørdag 26. desember 2009

God Jul!


Dette bilde er tatt 25. desember ca. kl. 20 rett nede på hjørnet av gata vi bor. Foran den store, høye bankbygningen er det pyntet til jul med masse farger. Juletre, julestjerner, reinsdyr og dverger, alt i plastikk. Og selvfølgelig kongen. Han pleier alltid å trone over plassen.
Ganske mange folk, mest familier med barn var kommet for å ta årets julebilde, eller mest sannsynlig nyttårsbilde, siden de fleste ser ut til å tro at julen er de vestliges nyttårsfeiring.
Det var egentlig ikke dette motivet jeg var ute for å fange. Jeg var på vei til parken rett overfor krysset. Der skulle det være en markering av julen. Mange kristne menigheter i byen stod bak arrangementet.


Jeg gikk et godt stykke inn i parken før jeg fant stedet. Ved en stor scene var det sang, drama, vitnesbyrd osv. Så ut til at det hadde vært mat også. En god del mennesker var samlet, men det blir likevel ganske puslete i forhold til alle millionene som bor i denne byen. Det ble vist et ganske flott dramastykke. Så var det korsang. Ennå jeg har bodd her i over elleve år nå, så klarte jeg ikke å høre på mer enn to sanger. Hvorfor må alle kristne kor her synge så surt, og lydannleggene være så ufattelig dårlige? Det var fantastisk å være i Norge i desember i fjor, nesten som å være i himmelen. Men tilbake til nåtiden:


Selve julaften var vi hos våre gode kollegaer, Anne Britt og Arne. Det ble en veldig fin kveld med pinnekjøtt og ribbe til middag.



Anne Brit leste juleevangeliet for oss.


Etter juletregang var det pakker. Morsomt å se på de minste. Jenny var så spent at hun ikke klarte å stå i ro. 15-åringen bort i stolen ser ikke ut til å ha så store forventninger.


Vi fikk også besøk av julenissen som delte ut godterier til alle.
Da det nærmet seg midnatt livnet virkelig ungdommene opp og var klare for et slag med "Ticket to Ride" før vi tok natten.

Egentlig tjuvstartet vi julefeiringen allerede dagen før. Anne og Be skulle nemlig reise opp til Nord-Thailand og feire jul i fjellet. Kjekt å ha både dem, Joke og Trang på kalkunmiddag. Fikk riktig julestemning alle mann.


Ola ble til og med inspirert til å ta fram fiolinen.


Hva er vel "Å jul med din glede" uten barn? Thanan hadde nesten aldri gått rundt juletreet før.


Guttene fikk også hver sin presang. Stor stas.


Søndag 20. desember var det julefeiring i Immanuel menighet.


Fiolinorkester og masse folk hører med til julegudstjenesten.


Og selvfølgelig Thaidans.


Her får søndagskolelærerne en liten oppmuntring.


Etter gudstjenesten var det mat. Alle familier skulle ha med seg en rett hver. Vi stakk innom og kjøpte et par iskaker på veien. Så ut til å falle i smak.


Ton utnytter et lite friøyeblikk til å spørre om noen musikkteori-spørsmål.


Så var vi hjemme igjen. Takk for hjelpen med spillingen, Phum, Ola og Kari.


Så kommer noen bilder fra 19. desember som var barnehagen i Immanuel og Lovsangshjemmet sitt store julearrangement.


Det kommer alltid mange spente foreldre for å se sine små. Dette er første året vi har arrangert ute.

Alle barna hadde opptrinn. Her er de aller minste. Noen var bare et år gamle.




To av seksåringene hadde klart å lære seg Jingle Bells på fiolin og opptrådte med den. To eldre elever er støttespillere.


Disse to gjorde også en god innsats.


Så til slutt et bilde fra LST(bibel- og presteskolen) sin julefeiring. Den var bare to timer før den store julefesten i slummen som dere kan lese mer om i forrige blogginnlegg.
Dette var noen små juleglimt av julefeiringen vår her i Bangkok. Ennå har jeg ikke skrevet om Carrolingen, så følg med. Dere får ha en riktig god jul så lenge!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjekt med alle jule-glimtene fra Bangkok. Gud styrke dere og velsigne dere alle i arbeidet med å nå ennå flere med det glade budskapet!! Godhilsen fra Vats!

Ida E sa...

Velsignet jul.
Her har snøen og roen senket seg over huset. Temperaturen har gått opp noe, ligger på en -10...
Pinnekjøttet er fortært, pakkene åpnet. Ungene har vært hos meg i dag og hos pappa i går. Stas med lillebror Martin som blir 1 år den 30.
Jeg har hygget meg med foreldrene mine og jobbet mye. La bak meg juledagsgudstjenesten i dag og var for en gangs skyld fornøyd med både fremmøtet (nesten 30 stk)og prekenen. At vi hadde en fantastisk dyktig fløytesolist fra musikkskolen, bare 16 år gammel, gjorde gudstjenesten perfekt.
Ha det godt. Ønsker dere alt godt for 2010.
Hilsen Ida