fredag 9. april 2010

Avskjed for Susanna og Hald-team


På onsdag reiste Susanna. Hun flyttet hjem til Finland etter og ha vært her i Bangkok i nesten fire år. Selv om hun egentlig har vært 100% ansatt på LST(presteskolen), har hun også hatt fiolingrupper i Immanuel hver fredag ettermiddag. Ton har brukt muligheten han fikk til å reise bort til LST hver tirsdag for å få individuell undervisning fra Susanna også. Nivået blandt fiolinelevene mine har virkelig godt opp mange nivåer i løpet av de årene Susanna har vært her, og hun vil bli dypt savnet. Heldigvis skal Ton begynne på musikkstudier på universitetet om ikke så lenge, så han får nok god oppfølging videre. Med hensyn til de andre får jeg gjøre så godt jeg kan.


Her er gjengen som stilte opp på flyplassen for å ta farvel med Susanna.

Samme kveld reiste også Hald-teamet som har vært her i seks måneder. To av dem har vært på Immanuelhjemmet oppe i Phibun i Nordøst-Thailand, mens Siri og Mari har bodd i Immanuelkirken og jobbet i barnehagen der og på Lovsangshjemmet. Tusen takk for kjempeinnsats fra alle fire.

Så til slutt noen ord om situasjonen her i byen. På onsdagskvelden ble det innført unntakstilstand her. Det virker som den største virkningen av det er enda mer sensur på media. Rødskjortenes TV-kanal er stengt av og det er bare regjeringens side av saken som kommer ut.
På tirsdag leste Dag i Bangkok Post at demonstrasjonene for dagen var avlyst, og han tenkte at han skulle benytte anledningen til å gå opp å filme litt av stemningen. Men det som møtte han var noe helt annet. En enorm folkemengde som oppfordret soldatene til å sleppe dem fram. En etter en forlot soldatene plassen. Til slutt gikk alle. Etter en stund kunne man se flere busslaster med soldater forlate byen, mens de røde danset, feiret og fylte de fleste gatene i sentrum her. Dette ble omtrent ikke nevnt i media i det hele tatt, og det var før unntakstilstanden tredde i kraft. I dag har de røde varslet nye store demonstrasjoner i gatene. Det at regjeringen gjennom unntakstilstanden forbød forsamlinger på over fem personer fikk bare flere ut i gatene. Vi får se hva som skjer.


Ingen kommentarer: