torsdag 22. april 2010

Leir ved havet for 16 barn fra slummen

I går kom jeg hjem fra tre dagers leir i Pranburi. 16 barn og 11 ledere var med. Det ble tre flotte dager med hav, frisk luft, sjømat, leker og læring. Temaet for leiren var vennskap.
Her ankommer vi leirstedet. Ganske andre omgivelser enn den grå og skitne luften rundt Lovsangshjemmet.

Etter vi hadde fått oss litt mat og hatt velkomstsamling, bar det rett til stranden.
På bildet over ser dere Marita sammen med en som setter veldig pris på hennes omsorg. Hun har vært voluntør her i noen måneder nå, og er veldig populær blant barna. Etter leiren skal hun reise hjem til Norge. Da vil hun arbeide for å tjene nok penger til å komme tilbake i oktober og være enda lenger. Utrolig flott med slike ungdommer som gir så mye tid og penger for å kunne være til hjelp for barna her.



Etter at Muek (til venstre på bildet) begynte å jobbe på Lovsangshjemmet har det kommet mange nye barn til, og jeg var litt redd for at jeg ikke ville kjenne mange av deltakerne på leiren.

Men da var det godt å se at det var med en del av de "gamle" også. Denne jenta har vi fulgt i mange år. Familien hennes har det veldig vanskelig på mange måter, men det var godt å se hvordan hun de siste årene tydeligvis har fått økt selvfølelse, og disse dagene på leiren strålte hun av glede.

Barna likte veldig godt maten. Det var stort sett sjømat til hvert måltid, og siste kvelden grillet vi både fisk, blekksprut, reker, skjell, pølser og kjøttboller.

Når thaier er på leir er det alltid høyt lydnivå og masse leker.
Denne gangen måtte barna også gjennom en utfordrende hinderløype.


Slik så de ut når de var ferdige. Heldigvis gikk all malingen og pudderet vekk ved et bad i sjøen.

Siste kvelden hadde alle gruppene hvert sitt opptrinn. På bildet over er de siste forberedelsene igang.
I løpet av leiren var det også undervisning:
Thaimusikk,

engelsk,

og kunst.



Denne gutten har aldri tidligere vært med på kunstaktiviteter, men likte det veldig godt. Nå vil han lære mer, og det har han anledning til om to uker. Da har Anne nemlig fått en av kunstnervennene sine til å komme å ha et tre dagers kurs på Lovsangshjemmet.

Det var godt å komme seg litt vekk fra urolighetene i Bangkok. Men i går var jeg altså tilbake, og situasjonen her er veldig spent. De røde har okkupert et flere kilometers område midt i sentrum der de flotteste handlesentrene og hotellene ligger. Nå har soldater omringet området bevæpnet med maskingeværer. De røde har bygget opp forsvarsverk bestående av bambusstokker og bildekk slik dere kan se på bildet under. Dette skjer i krysset mellom Rama 4 og Silom, under en kilometer fra der vi bor. Det er ikke lett å se en god løsning på situasjonen. De fleste venter på et nytt blodbad, noe som fort kan ende opp i borgerkrig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei. Dæ såg jo kjempe jillt ud å veldigt vellykka, bra jobba. Dåkke æ goe. Ville våre m dåkke, savna å jobba i smilets land ja....

Hels kjende å ha ei goe helg:)

BK:)

Ida E sa...

Hei. Det er fint at dere kommer dere på tur med ungene i menigheten, de kjenner kanskje mer på kroppen at situasjonen er usikker. Hørte på radioen nettopp at UD advarer nordmenn mot å reise til Bankok. Ta vare på dere selv.
Hilsen Ida