søndag 4. april 2010

Demonstrasjoner i Bangkok


Her er en liten oppdatering angående demonstrasjonene som jeg skrev om for tre uker siden. Det er et skikkelig klasseopprør som skjer. Folk fra landsbygda, særlig fra Isaan (Nordøst-Thailand) og Nord-Thailand har stått i bresjen. Men også lavklassen i Bangkok er aktive. De fleste av de jeg møter f. eks. taxisjåfører, hushjelper, fiolinelever og andre rundt Immanuel støtter veldig oppropet. De mener at samfunnet ikke er rettferdig, regjeringen støtter bare de rike i samfunnet og domstolene er på de gule/militæret/styremaktenes side. (Når det gjelder styresmakten så er det krefter i sving utenfor/over regjeringen som ingen vet eller har lov til å skrive noe særlig om, men det ulmer og snakkes mye blandt lavfolket nå, og de er mange.). Blandt de røde/fattige er det bare en mann som trekkes fram som håpet, og det er Taksin. De sier at når han styrte fikk de håp. Han gjorde en del ting som gjorde at de virkelig merket forskjell og fikk håp om bedre kår.
Nå er det selvfølgelig flere sider i denne saken, men den andre siden er godt dekket i medier. Aviser og tv-nyheter er veldig gule (etter hva folket sier).
Demonstrasjonene har vært fredelige fram til nå, og det har vært kommunikasjon mellom regjeringen og demonstrantene, men i går trakk de røde inn mot bykjernen, og flere store kjøpesentre måtte stenge. Regjeringen truer med arrestasjoner dersom de ikke går vekk siden det går ut over økonomien til landet og det blir trafikk-kork, men demonstrantene nekter å forlate stedene de er på nå. Det er nye fohandlinger på gang, og vi får håpe at det til slutt ender opp med en løsning som er god for alle i Thailand.

Ingen kommentarer: