fredag 14. mai 2010

Sentrum av Bangkok en krigssone


I dag er første dagen siden demonstrasjonene begynte at jeg har vært redd for å gå ut. Regjeringen ved titusener av væpnede soldater har prøvd å sperre av det store området hvor rødskjortene holder til midt i byen.
Bildet over tok jeg i kveld fra trappeoopgangen til leilighetskomplekset vårt. Helt øvert til venstre på bildet ser dere en rund glassbygning. Den ligger 3-400 meter fra der vi bor, på hjørnet av Sathorn- og Rama 4 veien med Lumpiniparken rett bak og Wireless Road mot høyre. Disse veiene har vært hovedarena for både CCN, BBC samt TV Thai (som sender direkte nyheter fra det som skjer) i dag. Etterhvert som soldater har rykket inn i dette området og sperret disse veiene totalt av, har det vært mye skyting mot folk som protesterer, mest varselskudd i luften, men folk har også blitt truffet. Siste oppdateringer kl. 23.19 sier at 7 har blitt drept og 101 skadet i løpet av dagen.


Her ser dere soldater på vei oppover sathorn Road i enden av gata vår. Jeg hører fremdeles jevn dur av helikopter ute, og skudd innimellom.

Dette bildet er Rama 4 utenfor Soi Ngam Duphlee (i andre enden av gata vår). Frykter for hva som kan skje i natt. Mange venter at soldatene vil prøve å fjerne demonstrantene med makt igjen. På den andre siden er de "røde" veldig sinte for at regjeringen truer dem med makt. Dessuten ble en av lederne deres skutt av en skarpskytter i går mens han ble intervjuet av en utenlansk journalist.
For de som eventuelt måtte være bekymret for oss, så har vi holdt oss inne i dag. Skolen til Kari, Knut og Ola stengte, og jeg lot være å gå på jobb for å undervise fiolin. Leilighetskomplekset vårt har en høy mur rundt, og vaktene har holdt porten stengt i dag, så vi føler oss helt trygge.
Håper virkelig at landet kan finne en fredelig og rettferdig løsning. Det hadde vært veldig trist om Thailand skulle ende opp med borgerkrig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi tenker mye på dere og er bekymret. To mnd. har disse demonstrasjonene påfått. Folk må jo bli trette og leie!! Håper på snarlig løsning!! Kom fra Sandane nå -etter en uke der. Alt vel både her og der. Godt mot!! Ber for dere. mor

Ida E sa...

Hei, Solveig. Det er ikke bare familien som tenker på dere nå. Håper det løser seg snart for thaiene og for dere som bor og arbeider i Bankok. Akkurat nå tipper døgnet inn i 17. mai her hos meg. Gratulerer med dagen, midt oppi det hele. Ha det fint og pass på hverandre. Hilsen Ida

Kari Skår Sørheim sa...

Vi fylgjer med dykk og vi ber for Thailand og for dykk som er våre! Må det snart finnast ei løysing og må de finna styrke.