mandag 7. juni 2010

Nytt skoleår!


Sommerferien er slutt her i Thailand, og barnehagen i Immanuel og Lovsangshjemmet har startet opp igjen. Nye barn har blitt de eldste, og har så vidt kommet igang med å lære å spille fiolin. Det er alltid populært, og det er veldig gøy å se de stolte smilene til barna første gang de spiller.


Denne gutten har tre eldre søstre som alle spiller/har spilt fiolin.




Også presteskolen (LST) har startet opp. Bildet over og under er fra åpningsgudstjenesten. Jeg fikk med meg Ton og Nam Phueng til å hjelpe til med musikken.

Ton starter opp på universitetet Mahidol hvor han skal studere fiolin/musikk i dag. Han gleder seg veldig.
Nam Phueng går siste året på videregående. Hun jobber hver dag etter skolen fram til ca. 22 på kvelden.

Når det gjelder Kari, Knut og Ola går jo de på internasjonal skole. De har nettopp hatt årsprøver, og det er bare tre skoleuker igjen til sommerferien!
Kari har snakket om i mange år nå, at nesten alle vennene hennes har tutorer (privatlærere). Jeg har bare rynket på nesen og sagt at det ikke er bra med ekstraundervisning i helger og på ettermiddager. Det er viktig med fritid også. Men nå klarte hun å overtale oss om at hun trengte ekstralærer i matematikk. Hun tar IB-high level matematikk, og det er visst fryktelig vanskelig. Hun fant en lærer gjennom internett, og har vært veldig heldig. Læreren er både billig og flink, så nå kommer noen av vennene til Kari hit for å være med på matematikktimene. De har heldigvis ennå ett år igjen før eksamen.

Dette bildet er fra søndag formiddag 23. mai. Folk var framdeles redde for angrep, så naboene til Immanuel holdt porten ut til gata stengt hele dagen. Det var kanskje grunnen til at barna på bildet var litt seine og faktisk sprang for å rekke kirken. De måtte nemlig gå rundt en annen vei.
Men fra mandag 24. mai åpnet skoler og alle veiene igjen. Til og med innkjøringen til Soi Ngam Duplee som så ut som en krigssone bare et par dager tidligere, var åpen. Det ble gjort en kjempeinnsats med rydding, vasking, malig og planting for å fjerne mest mulig av ødeleggelsene.
Som regjeringen sier, nå er det lov og orden igjen.
Men unntakstilstanden står ved lag, og rødskjortene har funnet ut at det er lurt å ligge lavt for en stund. Regjeringen sier den jobber for forsoning. Men det må være en spesiell mening med ordet forsoning her i Thailand. Den ser ut til å virke bare dersom du mener det samme som regjeringen. Dersom du protesterer kan du bli puttet i fengsel uten dom. Sensuren på media er verre enn noen gang. Leste i går at myndighetene vil sette opp 10.000 kameraer rundt omkring i byen for å overvåke. Det var også snakk om 300.000 voluntører fra forskjellige nabolag som vil rapportere dersom de kommer over noe mistenkelig. Det er også opprettet en 24-timer service der folk kan rapportere om omstridte utgivelser på nettet.
Fra 12. mars til 20. mai er minst 88 mennesker drept, 1885 skadet, en del forsvunnet og et ukjent antall fengslet. Fengslingen av "terrorister" foregår fremdeles.

1 kommentar:

Ida E sa...

Hei. Skjønne unger med liten fiolin. Betyr sikkert noe å spille et instrument. Kjekt å se at noe er det samme, det blir vel fint med ferie snart. Ida