søndag 30. oktober 2011

Første hjelpesending til flomofre

Fredag 28. oktober reiste et hel gjeng fra den lutherske kirken her i Thailand ut til et flomrammet område nord for Bangkok med mat, medisiner og drikkevann. To lastebiler og to andre egnede mindre biler var fylt opp av varer og folk som ville være med og hjelpe. Dagen før var det enda flere som var med og pakket varene. Her kan dere se en video:

I dag, søndag, var det en litt spesiell gudtjeneste. Det høye alterpartiet var blitt omgjort til lagringssted for møbler og hvitevarer og et provosorisk alter var satt opp nede i kirkerommet. Presten talte naturlig nok over teksten om Noa.
Etter gudtjenesten gikk turen til Pinklao noen kilometer fra der vi bor. Der hadde vi som mål å hjelpe til med evakuering av en av medlemmene i kirken. Situasjonen der var desperat med vann opp til halshøyde enkelte steder, likevel var ble det ikke mulig å evakuere, det var nemlig tre eldre damer der og en av dem ventet på operasjon og tok ikke sjansen på å bli flyttet. Sykehuset hadde lovet å sende en båt for å hente henne 14 November.

Hjemme hos oss er det fortsatt tørt, men i blokken vår er det forberedt på det verste. Se bilde under:



Ingen kommentarer: