fredag 28. oktober 2011

Pakking av mat og medisiner til flomofre.

Den lutherske kirken her i Thailand har startet opp et hjelpeprosjekt i forbindelse med den pågående flommen her. Fra område 4, som består av Nordøst-Thailand (og som er den fattigste delen av landet), har det kommet ned et helt team av folk. De hadde blant annet med seg et tonn med ris som de ville gi. Sammen med kirkene her i Bangkok var det i dag pakkedugnad i hovedkirken i soi 50. I morgen reiser en hel gjeng avgårde for å dele ut varer til flomrammede ikke langt fra Bangkok.

Her sitter Kine klar for å fordele varer i alle posene.


Både misjonærer, lokalt ansatte og mange frivillige stilte opp.



Kjekt å se nesten hele strykeorkesteret mitt stille opp også.

500 poser ble fylt opp med tørre matvarer, toalettsaker og medisiner.

Immanuel stilte sterkt med alle lærerne fra barnehagene, og
mange hjelpende barn og ungdommer. Myndighetene har nemlig befalt alle skoler
og barnehager om å stenge fra i dag (27.oktober). Mens vi venter på at flomvannet kommer inn til midten av Bangkok hvor vi befinner oss, var det fint å være med på dette.

Det har ikke vært enkelt å få tak i varer, siden butikkene er omtrent helt tomme for tørrmat og vann. Men Anne Britt har klart å få tak i mye. Men i dag fikk vi en kraftig utfordring. En vannfabrikk hadde lovet å sende vann til prosjektet. Men da Anne Britt ringte å spurte hvorfor de ikke hadde kommet, fikk hun til svar at de hadde vann, men ikke vannflasker. Mye av ettermiddagen og kvelden har derfor gått med til å prøve å finne alternativer. Joke, Anne Britt og Dag på NMS-kontoret har stått i bresjen for dette. Til slutt klarte de å få tak i flasker fra en annen plass, men da var det for seint å få tappet flaskene på den første fabrikken som hadde vann. Det endte opp med at vi måtte samle sammen det vi kunne av private vannrensere blandt folk i kirken og naboer, og flere tusen flasker blir fylt på dugnad i løpet av natten. Dag kom hjem ca. ved midnatt, og i morgen blir vi med for å dele ut varene. Tusen takk til dere i Norge som har vært med å støtte prosjektet gjennom NMS. Det går fremdeles an å gi
penger gjennom SMS-aksjonen til NMS (se under)

Send SMS melding thailand til 2090, og du gir 300 kroner til hjelpearbeidet.

Ønsker du å gi et annet beløp, eller gi via bank, kan du bruke kontonummer: 8220 02 85030, merk gaven med kampanjenummer 11037


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er fint at dere hjelper flomofrene GUD VELSIGNE DERE FOR ARBEIDET DERE GJØR:-)

Ida E sa...

Stå på. Flott at dere får ut hjelp til flest mulig som er rammet. Håper det ikke blir store skader på Immanuel, Lovsangshjemmet og Nådehjemmet.
Tenker på dere. Hilsen Ida