onsdag 3. oktober 2007

Fagdag i Mukdahan


På mandag var alle NMS-misjonærene i Thailand samlet til fagdag. Siden de aller fleste nå faktisk bor i nordøst-Thailand, var dette møtet lagt dit, til den nye NMS basen i byen Mukdahan. Fra Norge hadde vi besøk av både Leif Hadland og Jakob Vea. På bildet ser dere alle sammen utenom Maria Tveten som tok bildet.
Det var siste gang Ellen Sofie Hetta var med oss, og hun fikk en stor takk. Ellen Sofie har gjort en kjempeinnsats det året hun har vært her som vikar for Anne i Lovsangshjemmet. I tillegg til å jobbe i daghjemmet og på ettermiddagsaktivitetene, har hun også gjort en flott jobb med å legge til rette for voluntører og tatt seg av misjonærbarna med sitt store hjerte.


I går (tirsdag 2.oktober) var det Taize-bønn her i Bangkok. Dette er et økumenisk tiltak, og denne gangen var det den lutherske kirken som hadde ansvaret. Taize har faktisk sponset opphold i Frankrike i tre måneder til flere av våre studenter, og det har også blitt arrangert flere Taize-gudstjenester her tidligere, så fenomenet er ikke helt ukjent for menighetene her. Et viktig element i Taize-bønnen er flerstemte enkle sanger som gjentas mange ganger slik at det blir en slags meditasjon. En del av disse sangene er også oversatt til thai, og har vært veldig gode å ha når jeg jobber med kor her. Det var selvfølgelig preste skole koret som fikk ansvaret for å lede sangen, og etter en god formiddagsøvelse var vi klare. Bare synd at da vi kom til selve gudstjenesten dukket plutselig ikke den eneste stødige bassen min opp. Så bass stemmen var vel litt ute på tur underveis, men sånn er livet her. Heldigvis er folk ikke så godt vant, og derfor ikke kravstore. Alle var godt fornøyd, og presteskole-studentene kan endelig ta seg en god ferie.

Ingen kommentarer: