mandag 29. oktober 2007

Høstferie


I uka som gikk hadde Kari, Knut og Ola høstferie, og her kommer et lite referat fra noe vi gjorde i ferien.
Første helgen kjørte jeg Kari og Knut til Pranburi for at de skulle kunne være med på en triathlon. Dette er noe de har hatt lyst til å prøve lenge, så vi benyttet anledningen siden det var ferie.
Ei jente fra Knut sin klasse (som også er på svømmelaget),faren og to lærere fra skolen var også med. Barna hadde meldt seg på sprint-triathlon som bestod av 750m svømming, 20km sykling ogtilslutt 5km løping. Noe som var nytt og spennende for dem var at svømmingen var i havet. Lørdag morgen kl. 5.45 var vi på plass. Overraskende var det ganske mye vind og store bølger, noe jeg sjelden har sett her i Thailand. Svømmeløypa var lagt opp slik at en skulle svømme ut til en rød bøye, deretter svinge mot venstre til neste bøye før en skulle svømme inn til land igjen. Både vinden og tydeligvis strømmen gikk motsatt vei av der deltakerne skulle. Mange havnet alt for langt mot høyre, og klarte aldri å komme ut til den første røde bøyen..
Noen gav helt opp, mens andre endte opp med å vasse ikke langt fra land. Kari sa at bølgene var så høye at de kunne ikke se bøyene, men de hadde svømt etter noen andre (heldigvis noen som svømte i riktig retning) og holdt sammen, så de klarte første utfordringen Neste post var sykling. Fikk litt sjokk da vi så alle de flotte syklene, men jeg prøvde å si til Kari og Knut at prestasjonene ble jo desto bedre dersom de klarte å sykle på de billige syklene de hadde.
Uten om at Knut føyk av sykkelen tre ganger i løpet av løpet, og fikk et stort sktubbsår på kneet gikk syklingen greit, og det gjorde løpingen også. Tenkte de var veldig utslitte og kanskje angret litt på at de hadde gjort dette da de kom i mål, men kommentaren til Kari var: Dette var gøy!, og de har begge spurt om når neste triathlon er. De fleste som var med var voksne, så da Knut kom spurtende inn til mål med sår på kneet ble han intervjuet både av TV og andre.

Jeg måtte skynde meg tilbake til Bangkok for å jobbe, mens Kari og Knut fikk være med på Bankett med premieutdeling på kvelden. Etterpå hadde jeg bestilt en taxi som brakte dem til Hua Hin der familien Hallen har kjøpt seg en leilighet. Ola var der allerede og koste seg sammen med vennen sin, Isak. Søndag kom alle tre hjem og vi tilbrakte resten av ferien i Bangkok. Knut sin favorittaktivitet for tiden er wakeboarding, så det gjorde vi. Her ser du ham stå:

Ola hadde lyst til å gå på kjøpesenter, så jeg benyttet sjansen til å få se noen av de nyeste sentrene som har kommet de siste årene. Det er her ungdommen går når de har fri og skal treffe venner,kjølig luft, masse butikker av alle slag, restauranter, kinoer, bowling, spilleautomater osv. Der vi var, bare noen få km fra der vi bor, ligger kjøpesentrene på rad og rekke, det ene flottere enn det andre. Ola brukte sparepengene sine til å kjøpe warhammer (noen forferdelige figurer de kan bygge, male og leke med). Den positive siden ved dette var at vi fikk en koselig ettermiddag der Kari, Knut og Ola satt sammen og putlet. Noen venner kom også, så jeg fant fram noen andre hobbyting i tillegg. Sjeldent syn i huset hos oss for tiden. Synd jeg glemte å ta bilde.
Ellers ble det noen Tv-kvelder (som er den vanligste måten vi slapper av og koser oss sammen i familien). Føles ofte godt når vi er trøtte og slitne og ikke har overskudd til noe annet.
Denne helgen var det svømmestevne der Kari og Knut deltok. Ola ville heller ha fri. Godt at Dag var hjemom på lørdag og kunne ta seg litt av Ola, før han reiste videre til Singapore på søndag.

1 kommentar:

Ida E sa...

Hei, Solveig. Vi hadde høstferie på Kreta og i Bergen. Ser at ungene blir store. Hilsen Ida