torsdag 4. oktober 2007

Orkesterøvelser på Bangkok Patana School

To dager på rad har jeg hatt med meg fiolinister til Bangkok Patana School. På mandag fikk jeg noter fra skolen, så da var det bare å sette i gang å øve.

Først var det de eldste sin tur. Fire av dem gjestet ungdomskoleorkesteret også i fjor, så de visste hva de gikk til. I går øvde vi fra morgenen flere timer, for jeg hadde fått hele fem stykker vi skulle forberede. Litt vel stor utfordring, men målet til orkesterøvelsen ble å klare å ikke gå seg helt vill i notene. De fleste andre i orkesteret kunne heller ikke sangene helt perfekt ennå, så vi dummet oss ikke ut. Vi får en ny sjanse om to uker, så håper barna øver litt. Et ekstra vanskeligmoment er selvfølgelig språket. Dirigenten er engelsk og snakker litt fort, så selv jeg har litt problemer med å forstå av og til. Glemte å ta bilder i går. Skal prøve å huske det neste gang.


I dag var det de yngste som fikk anledning. 6 ivrige og spente barn møtte opp til øvelse i kirken i morges. Tre eldre storesøstre fikk være med som hjelpere. Etter en god øvingsøkt, var vi en tur innom Mc Donalds og spiste lunch, før vi kjørte ut til skolen som ligger i utkanten av byen. Vi ble møtt av dirigenten som viste oss inn på rommet vi skulle bruke. Kjekt at dirigenten var thai slik at han kunne snakke med barna. Etter å ha stemt fiolinene, hadde han også tid til å høre barna spille litt, før elevene fra skolen kom. Faktisk var de bare ca. ti barn i fiolingruppa, så vi utgjorde nesten halve orkesteret. Ola (sønnen min) var en av dem, og han ble veldig glad for å se oss, og spesielt vennen sin, Phum. Etter øvelsen hadde musikkavdelingen på barneskolen forberedt pizza til hele gjengen, så vi kom hjem fornøyde og mette. Se flere bilder under:





3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Solveig!
Så flott å se hva du holder på med. Suzukifiolinistene har akkurat hatt besøk av en delegasjon fra Kina på 27 stk. Vi hadde 3 kinesere boende hjemme hos oss. Til neste år håper vi å kunne reise å besøke våre venner i Beijing. På veien hjem kunne vi tenke oss å besøke deg!
Hilsen Cathrine og Thea

Anonym sa...

Hei Thea og Cathrine

Det hadde vært veldig kjekt om dere kom innom Bangkok!

Hilsen Solveig

Anonym sa...

Kjære Solveig
Tenker med stor glede tilbake til jule-avslutnings festen på Pattene school (13.des.) hvor de fire eldste fiolinelevene dine var med og spilte i det store orkesteret!! Det var så flott og god opplevelse!! Hårene reiste seg på armene mine og tårene rant!! Tenk at barn fra fattigste slum kan få oppleve noe slikt! og nå har du enda flere, yngre med ! Flott. Lykke til! Gud velsigne dere alle. Klem fra mor